Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

NÉHA EGYÜNK

Cikkek

Bántapusztai almák, mandula és köles

2013.09.03

Már nagyon régen írtam receptet, nem is profilom, különben is tele van ilyenekkel a net. De ez most olyan élmény volt nekem, hogy megosztom veletek.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: NÉHA EGYÜNK | Hozzászólások: 0

Zsikének egy túróst

2012.05.03

Ha Zsike nem készít isteni cseresznyés rétest a tiszteletemre, most akkor is sütök, mert mindig, ha vendéget várok. Imádom hallani a dicséreteket.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: NÉHA EGYÜNK | Hozzászólások: 3

Piskótából kókuszgombóc

2012.05.03

Tegnap kicsit kegyetlenkedtem a babapiskótákkal. A nagy halom szárazáru már régen szúrta a szememet a kenyértartó dobozban, ahol tároltam őket. Nincs a közelben kisbaba, nem fogyott.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: NÉHA EGYÜNK | Hozzászólások: 0

Negyven fokos őszibarack

2012.05.03

Tegnap úgy éreztem, meleg van, a hőmérőre nézve kiderült, hogy ez se véletlen, 40 fok volt. Ez már láznak se kevés!:-) de természet anyánk aztán leápolt egy hűvös borogatással: a friss levegő egész éjszaka szabadon járkált a szobákban.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: NÉHA EGYÜNK | Hozzászólások: 0

Raclette-t sütünk

2012.05.02

A Raclette, e szép nevű, sárga színű francia sajt sütés nélkül is rendelkezik némi (nemcsak némi) „stichhel”. Vagyis a lakás tőle annyira sajtszagú, mint a berlini Kadewe áruház sajtosztályához vezető bejárati nagyliftek és a környező folyosók légtere. Itt jegyzem meg, hogy én a sajtot sokszor nevezem tejkonzervnek, azt hiszem, nem magyarázandó, hogy miért.

 

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: NÉHA EGYÜNK | Hozzászólások: 0

"A" borsóleves

2012.05.02

Kilenc nyelven beszélő borsóleves volt hétvégén friss borsóból (és répával természetesen), a főzés végkifejlete előtt megszórva fél marék apróra vágott petrezselyemmel, kistányérkán grízgaluska-halmok társulatában.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: NÉHA EGYÜNK | Hozzászólások: 0

Húsleves Aisának

2012.05.02

Egy barátnőm húslevest akart főzni, egy bizonyos fórumon körbekérdezett, hogy miből. Hozzáteendő, hogy hús nélküli táplálkozást vezetett be otthon, csakhogy tudatalattija erősen kívánta a rég imádott ízeket. Erre született alábbi válaszom, szintén az "izabelita" érából.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: NÉHA EGYÜNK | Hozzászólások: 4

Grillcsirke

2012.05.02

Úgy szoktam kategorizálni (ha egyáltalán kategorizálok) alábbi  és többi hasonló írásaimat, hogy az „izabelita érából". Nos, ez az éra bősz internetezésem idején kezdődött, s tartott vagy tíz évig. Innen származik a nevem is, az Isabel. Sok olyan írás született akkoriban, amelyet ma talán nem élvez a társaság annyira, mint akkor, ott, bár ezt is ki tudja. Hát, ehhez mérten fogjunk hozzá olvasásához…

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: NÉHA EGYÜNK | Hozzászólások: 0

Dödölle Döröskén

2012.05.02

Csak az olvassa el ezt az írást, aki vevő a tájnyelven szólásnak beszédben, írásban. A tájnyelvet döröskei szép napjaim ihlették, de tősgyökeres budapesti lévén, nem biztos, hogy abszolút hiteles, viszont a történés, amit elmesélek vele, szóról szóra... mondanom se kell, az "izabelita" érából való.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: NÉHA EGYÜNK | Hozzászólások: 0

Az igazi császármorzsa

2012.05.02

Egy berlini vendéglőben mondja barátnőm, kóstold meg az echte császármorzsát. Gyerekkoromban imádtam ezt a pirosra sütött, morzsálódó édességet, sok porcukorra, még több lekvárral. Jó, együnk ilyet, mondtam, aztán nagyon csodálkoztam, mikor egy hatalmas tányéron palacsinta alakzatban elhelyezett háromszögek sorakoztak, üvegtálkában pedig jó néány szem szilvabefőttet is feltálaltak. Ne csodálkozz, ez az eredeti császármorzsa, és köze nincs a búzadarához, amivel otthon csináltátok (tette hozzá barátnőm).

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: NÉHA EGYÜNK | Hozzászólások: 0