Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Mesterjelöltként

                Javaslom az érdeklődő kívülállóknak, vegyenek akár csak egy Füles heti újságot, és máris találnak a vége felé legalább két keményebb rejtvényt. Félig vagy teljesen kevertek ezek, néha még az is előfordul, hogy egy üres, kockázott lap közepén van egy szám. A meghatározások pedig ömlesztve. Ekkor látni fogja, miről beszélek.

                A ROE versenyeken négy kategória létezik, kezdő, haladó, mesterjelölt és mester szintek. A kezdőnél van a hagyományos (beszámozott) és a skandináv típusok. A haladók már kapnak félig kevertet, jóval nehezebb az előzőnél. A mesterjelöltek ennél is nehezebbet kapnak, ugyan talán néhány betű be van írva, de a meghatározások ismét csak ömlesztve vannak, és sokszor nincs már különválasztva a függőleges és a vízszintes.

               Az idén a második mesterjelölt évemet töltöm. Tavaly az összesítésben körülbelül a harmadik negyedben végeztem a szintbéliek közül. Az idén viszont már az első versenyen, Sárváron a 3. lettem, 2 hibával. Utána, Székesfehérvárott már sokkal nehezebb volt számomra, ugyanis nem mindegy, ki a rejtvényszerkesztő, ismerem-e a stílusát, szóhasználatát, egyéb "stiklijeit". Tehát örülhettem, hogy csak húsz hibát ejtettem, a 25. lettem a 30 játékos közül.

              Békéscsabának jó vége lett, a második lettem nulla hibával, a rejtvényeket a székesfehérvári úriember gyártotta.

              Már felsorolni se könnyű, mikor és hol voltam, lényeg, hogy ezzel a két dobogós helyezéssel várom a harmadikat. Ahogy meglesz, természetesen újra írok, törölve ezt, beírva azt.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.