Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Mi köze hozzá?

2013.01.29

Hátam mögött egyszerre szóváltást hallok, az ellenőr kéri még a személyit valakitől, azzal a hatósági igazolvánnyal együtt fel kell mutatni, mert ilyen igazolvány lehet lopott vagy talált is, nem biztos, hogy az adott személyé. Ilyen bizonyítványa a hajléktalanoknak van, úgy tudom. Azt is csak hallom a hátam mögül, hogy az ellenőr kéri, hadd nézze még egyszer, mert az ember úgymond "takarta" a nevet, ő pedig nem látta. Az illető nyilván nem mutatta még egyszer, mert az ellenőr felszólította, akkor szálljon le.

Dehogy szállok, mondja egy rekedtes hang, nekem érvényes bérletem van! az ellenőrök még emlegettek valami közterület-felügyelőt, aki azonban sehol nem volt arra látható, megunták a parttalan vitát és leszálltak.

Ekkor kapcsolódott be az ügybe a járat sofőrje, bemondta a mikrofonba, hogy addig ő el nem indul, míg ez az illető le nem száll. Az illető kötötte az ebet a karóhoz, hogy az ügye elintéződött, bérlete megvan, addig utazik, ameddig akar. De a vezető csak mondta a magáét, követelte a két igazolvány együttes felmutatását. Most már az utasok is beleszóltak, mert tovább szerettek volna haladni.

Már épp azon voltam, fölállok, előremegyek és megkérdezem a buszvezetőt, miért nem hagyja a fölös és egyébként az idegeit szaggató vitatkozást abba, ha az ellenőrök elintézettnek látták. De akkor megelőzött egy hasonló korú asszony, védelmébe vette a feltehetően hajléktalan embert, aki többször is elmondta, hogy ő mozgássérült, az igazolványa rendben van.

A sofőr öt perc után belátta, el kell indulnia, mert az is a kötelessége, ahogy a végállomáson is kötelessége lett volna a hátsó és az oldalsó járatszámjelző táblát föltennie. Ugyan csak kétféle busz jár erre, de ha arra szállok, ami az útvonal felénél elkanyarodik, sosem érek haza. De a hátralévő nyolc megálló alatt is állandóan mondta a magáét, az asszonyság akkor már mellette állt, annak magyarázta ötvenszer ugyanazt. 

Ilyenkor hiszem azt, hogy az emberek igen szeretik keverni a kakát. Hogyan lehet ilyen állapotban, másfelé figyelve vezetni? akár mi is ütközhettünk volna, mint egy másik járat, ami miatt ma reggel megbénult a Mátyás tér körzetében minden utca forgalma. Én is öt megállót gyalogoltam a körút felé többedmagammal, akik munkába igyekeztek.

Néha azt is hiszem, hogy az emberek imádnak hatalmaskodni, egyenesen keresik a hibát. Ha ez a jámbor hajléktalan valóban nem a saját igazolványát mutatta fel, akkor is mi van? Bírságot fizetni úgyse tud, akkor minek szót vesztegetni az ilyesmire, miközben szemet hunynak a romák, a maffiózók jegy nélküli utazgatásaira.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Bkv

(Zalán, 2013.01.29 17:30)

Szeretnek minket nagyon csesztetni - ez "törvény" - vagyis az erősebbekkel nem szállnak vitába, velünk azt tehetnek, amit akarnak. Lehet, hogy a sofőrnek gondjai vannak otthon, vagy a munkahelyén, lehet, hogy szórakoztak vele, muszáj neki is valakivel szórakozni.
Ez is egyfajta piramis-játék...

Re: Bkv

(Szuliko, 2013.01.29 17:44)

Zalán, azt hiszem, nincs most igazad! azzal, hogy ti a gyengék vagytok, ti vagytok az erősebbek - ugye érted, mire gondoltam?
Ha valaki más nem érti, szóljon, szívesen elmagyarázom:-)

Re: Bkv

(isabel-eoldal, 2013.02.04 16:49)

Zalán, a téma nap mint napi, ezért az emberek utálják, mivel nem bírják megoldani. Lelkifurdalástól kezdve mindent éreznek, amikor látják, hogy mások pocsékabb helyzetben vannak, mint ők. Tenni semmit nem képesek, ezért kitalálják, hogy a probléma nekik útban van. Tehetetlenségükben azt csesztetik, akinél úgy érzik, mintha magasabban lennének.

bkv

(Izlandilinda, 2013.02.03 11:17)

Nap mint nap ilyenek vannak, ez még nem is a legerősebb! láttam én már metróból kirángatni hajléktalant, közben a lábára tapostak, gáncsolták!

Mi köze hozzá

(Szuliko, 2013.01.29 17:43)

annyi köze van, amennyi nekem, de az ember nyilván ki volt élezve egy kis kommunikációra, és jobb szidni, dühöngeni, követelőzni, mint elnézni, szeretni, eltűrni ecetet rá ecetet rá...