Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

karácsonyi

2012.12.27

Kisebbik lányom és unokám vasárnapi látogatását és a róla szóló képeket közöltem a főoldalon. Tegnap idősebb lányom és a párja, és Mari nővérem volt itt Siófokról. Nem csaptunk nagy evészetet, a harcsát meg a halászlésűrítményt elő se vettük a mélyhűtőből, mindenki evett otthon is. Helyette - hogy a sárgarépa meg a sütőtök ne rohadjon ránk - egy masszív krémlevest tálaltam, némi fahéj és gyömbér fűszerezéssel. A töltött káposztából kimaradt darált hús, fasírtot ettünk hát párolt almás vörös káposztával, majd vasárnapról maradt, baconba tekert csirkemáj-sültet.

Nyolcféle, jobbnál jobb sütemény volt, mert mindhárman sütöttünk, és óriási szerencsére mindenki mást. Ittunk osztrák fehérbort, de főként teát, mert ilyenkor jobb a meleg ital az ásványvíznél. A töltött káposztát és az összes maradék sütit a gyerekek elvitték, ínségesebb időikre. (És a csontokat is be lehet már csomagolni a kuka helyett, Lacinak kutyáinak.)

Kellemetlen volt annak a felismerése (hétfőn!), hogy nagyobbik lányoméknak nem gondoskodtam ajándékról. Ezért nekiveselkedtem, s egy nagy alaptakaróra alig tíz óra alatt "rápeccseltem" néhány, nemrég beszerzett, szintén polár sálat, L és A betűvel, ha nagyritkán összetalálkoznak otthon a fiatalok, alábújjanak.

takaro-anieknak.jpg


Nem mondanám mesterműnek, de alapos munka, tekintve, hogy kézzel varrok. Volt egy román varrógépem tíz évvel ezelőttig, lomtalanításnál váltam meg tőle a szomszéd javára. Talán kéne venni újat, ahogy egy hazai biciklit is, mert most még csak Siófokon tudok kerekezni. A szobabicikli valahogy nem vonz, nem fogy alattam az út hajtás közben. Új számítógép, új tévé is kellene, utóbbi 22 éves, a zöld és a kék már teljesen hiányzik, nem sok híja van, hogy beadja a kulcsot. Húszéves mosógépemről nem is beszélek, minden sikeres mosás új boldogság.

A fél éve vizet sikító zuhanycsapot Laci pár perc alatt megcsinálta, végre árvíz nélkül zuhanyozhatok. Nagy kincs a családba jövő ezermester! ha már tízezerért nem csinálta meg rendesen a vízvezeték-szerelő. 

Most újabb kaland, siófoki évvége vár, és ahogy az időjárást ígérik, lesz benne bicajtúra is. Aztán élvezhetem Mari gyönyörű fehér macskájának bolondozását, talán elmegyünk a Galerius fürdőbe is. Mari ráharapott a narancshéj-girlandjaimra, csinálok az ő fájára is néhányat. Megnézzük, hogy áll a Balaton meg a Sió és lezavarunk néhány vendégséget barátoknál, akik előre bejelentették, hogy elvárnak. Nem lehetetlen, hogy Mari új barátjával kirándulunk egyet a Szamárkőhöz vagy egyéb becses helyekre.

Jövőre vagyok visszavárható, addig is kívánok mindenkinek egy nagyon klassz évzárást! ahogy egyik osztálytársnőm írta: semmi stressz, csak stex - amit én szexnek olvastam először, később látom, hogy tévedtem. 

Bár csak ennyi tévedésből állna az élet, amit azonban akárhány este élvezek, ha aznapra is kijutott még belőle.
 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.