Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Hány bőr van egy anyán

2012.12.11

Vagyis, hány bőrt lehet még egy anyáról a szeretet jegyében lenyúzni?

Egyszer, mikor a Mantrán a pszichológiát hallgattuk, a szünetben odamentem Ilma nénihez és megkérdeztem: hányszor és hányszor kell még megbocsátanunk - magunkban, magunknak, de másoknak is...

Azt feleli, halványan szinte elmosolyodva: százszor! ezerszer!

Meddig kell a gyereknek adni, csak adni? mert rosszul gazdálkodik, mert nem azt csinálja, ami logikus, hanem elpocsékolja az energiáit marhaságokra? még mindig nem tanul a hibáiból.

De van egy hülye anyja, aki a szeretet jegyében mindenét odaadja, semmit nem kérve cserébe, csak a saját életét kínálja - azért, hogy mások elherdáljanak pénzt, szeretetet?

Itt általában a falnak beszélek, tehát mondhatom, lehet vihogni rajtam, én magam is vihogok, hogy nem tudok nemet mondani... 

 

 

 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Bőr az anyán

(Zalán, 2012.12.13 10:11)

Mostanában egyre kevesebbszer jutok képernyőhöz. Ha jól értettem, kisebbik lányodék megint levágtak valamennyivel. Azért nem mondasz nemet, mert tudod, hogy ott van a fiókodban és nem arra költöd, amit meg akartál már régen valósítani. Ne csodálkozz, hogy miközben a lányocskád ott vernyákol, hogy mire nincs pénze, a szíved újra és újra meglágyul.
Két ajánlatom van: csináld már meg azokat a könyvkiadatásokat, másik meg hogy menj el egy jó drága helyre és költs el mindent az utolsó fillérig. Nem lesz nehéz, abból a pár száz ezer forintból. És akkor nyugodtan mondhatod majd a gyereknek, hogy nincs! öleléssel, Zalán

Re: Bőr az anyán

(isabel-eoldal, 2013.02.04 16:58)

Szia Zalán, ha nézed ennyi idő után, válaszoltam-e. Mert sajnos ez is elfelejtődött.
Megfogadtam a tanácsodat, csomó kiadós tervem van erre az évre. Csomó helyre fogok utazni barátnővel, társasággal, vennem kell számítógépet, tévét, mosógépet.

Anya nyúzva

(Izlandilinda, 2012.12.13 15:16)

Isabel, közös sorsunk íratja velem, mi lenne, ha leköltöznél végre a Bfelvidékre?

Re: Anya nyúzva

(isabel-eoldal, 2013.02.04 16:57)

Istenem, hát mostanában rengeteget szerencsejátékozom, hogy ha legalább pár milliót össze tudnék onnan szedni, már hirdetem is a lakásomat. De már tudom, akármennyire is szívügyem a Balatonfelvidék, mégis jobb lenne, ha az enyéim közelébe költöznék, Siófokra.