Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

A százéves keresztrejtvény

2013.12.22

Ugyan életemnek csak egy-egy szakaszában fejtek mindennap rejtvényt, de mióta nyugdíjas vagyok, több időm lett erre is. Mari nővérem még nálam is több időt tölt rejtvények megfejtésével, sok megfejtést be is küldött, nyert is vele.

Már az év első versenyére el akartunk menni Mari nővéremmel, de lekéstünk. Most még időben tudtam jelentkezni, Mari tapétázásra hivatkozva nem jött el. Bánhatja, mert nagyon izgi volt az egész. De sebaj, ezek évente több versenyt is rendeznek, előttünk a nyitott pálya.

Kellemes meglepetés volt (csak nekem és a többi kezdőnek persze, mert aki már évtizedek óta versenyez, megszokta), hogy már a regisztráció után csomó régi Fülest és egyéb rejtvényújságokat osztogattak, így egy ideig nem kell semmi ilyenre pénzt költenem. Ezek remittenda példányok voltak, de a rejtvényújságok sose járnak le. Mert imádok ugyan rejtvényt fejteni, de erre csak este érek rá és akkor se mindig, például ha gyöngyfűzök, sem.

A teremben 150-en férnek el, és szerintem voltak is annyian. És mivel több tekintetben figyelmetlen vagyok, igazából nem is tudom, hogy most a Keresztrejtvény 100 éves-e vagy maga a Füles. Nem mindegy?

Tízkor kiosztották a munkafüzeteket, és nekiláttunk. Meg is fejtettem néhány könnyebb rejtvényt, így észre se vettem, hogy elmúlt a száz perc, vagyis a verseny első része. Beszedték az első munkafüzetet és a háttérben nekiláttak az értékelésnek. A második munkafüzetben 80 percig dolgozhattunk, azután azt is beszedték és értékelni kezdték.

Majdnem négy óra volt, amikor gyorsan kihirdették az eredményeket - természetesen én mint kezdő, nem is számíthattam helyezésre, de hiszen nem is ez a lényeg. Most van egy rakás rejtvényújságom itthon, elég lesz a következő versenyig. Mert az nyilvánvaló, hogy ez a tegnapi csak a kezdő lépése volt egy jövőbeli versenyfolyamnak.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.